divendres, 4 de maig del 2018

SOLS: CONEIXEM LA HISTÒRIA DELS GEGANTS DE CANET DE MAR

La mare i la tieta de l'Àlex P. ens han vingut a explicar la història dels gegants de Canet i ho han fet amb una miniatura del castell de Santa Florentina i amb "titelles.

Fa molts i molts anys es van fer els gegants del castell: en Guillem- Bernat i l'Agnès. Eren tan bonics que fins i tot van guanyar un concurs a Barcelona. Però eren molt grans i pesats i ningú de Canet els podia portar. Durant un temps, venien uns senyors de Mataró per treure'ls a festa major. Amb el temps però, es van tancar al castell i allí van estar oblidats molts anys. En aquest temps, el barri dels Abells va fer els seus gegants: en Petrus i la Carlota. Al cap d'un temps, els germans Basses i altra gent, entre els que hi havia la besàvia de l'Àlex, van muntar la colla de diables i van decidir fer una rèplica més petita i menys pesada dels gegants originals, que estaven fent-se malbé al castell. 

Els infants ho han escoltat amb molta atenció i després hem "tret a ballar" als gegants. A més, ens han deixat el castell i les titelles a l'aula, com a material de joc. Moltes gràcies família!




 







 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada